Świat od kuchni

Carta Blanca

Szalona podróż dookoła świata pełnego smaków. Z recenzji Piotra Adamczewskiego: “Przyznać muszę, że Anthony Bourdain jest nie tylko wybitnym kucharzem, ale także niebywale utalentowanym pisarzem. Warto sprawdzić tę moją opinię”.

Anthony Bourdain, szczery do bólu szef kuchni i obdarzony niecodziennym poczuciem humoru podróżnik, rzuca się na ekstremalne potrawy światowej kuchni. Znany z telewizyjnego cyklu programów kulinarnych, w których w co najmniej bezpośredni sposób przedstawia wszystko, co zjeść należy, i to, czego spożywać absolutnie się nie powinno, napisał pamiętnik ze swoich kulinarnych podróży. Książka szybko pojawiła się na liście bestsellerów New York Timesa oraz zdobyła tytuł 2002 Food Book of the Year, nadawany przez British Guild of Food Writers, a sam autor ugruntował sławę jednego z najciekawszych szefów kuchni.
Recenzja Piotra Adamczewskiego (Polityka)
Rzeczpospolita – recenzja

Pliki PDF do pobrania:
Z głębokiego tłuszczu (fragment rozdziału “Haggis górą”)
Najlepsze sushi w moim życiu (fragment rozdziału “Powrót do Tokio”)
Sos o smaku Marlboro
Gazeta Wyborcza – recenzja

 

Książka dostępna w księgarniach internetowych